Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Video Çorba Tarifleri > Un Helvası (görsel) (1 adet - 135,929 defa bakıldı)

Un Helvası (görsel)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Video Çorba Tarifleri
Video Salata Tarifleri
Video Makarna Tarifleri
Video Pilav Tarifleri
Video Yumurta Yemek Tarifleri
Video Sebze Yemek Tarifleri
Video Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Video Dolma Tarifleri
Video Baklagil Tarifleri
Video Et Yemeği Tarifleri
Video Kebap Tarifleri
Video Köfte Tarifleri
Video Sakatat Tarifleri
Video Tavuk Yemek Tarifleri
Video Balık Tarifleri
Video Reçel Tarifleri
Video Turşu Tarifleri
Video Sos Tarifleri
Video Kek Tarifleri
Video Kurabiye Tarifleri
Video Pasta Tarifleri
Video Hamur İşi Tarifleri
Video Börek Tarifleri
Video Çörek Tarifleri
Video Şerbetli Tatlı Tarifleri
Video Sütlü Tatlı Tarifleri
Video Meyve Tatlı Tarifleri
Video Helva Tarifleri
Video Kanepe Tarifleri
Video İçecek Tarifleri
Video Şekerleme Tarifleri
Video Yöresel Yemek Tarifleri
Video Geleneksel Yemek Tarifleri
Video Yabancı Yemek Tarifleri
Video Ramazan Yemek Tarifleri
Video Bebek Mamaları Tarifleri
Gezi Videoları
Sokak Yemekleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Un Helvası (görsel)

Banu Atabay
Yazar

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489
Şehir: Beşevler ÇANKAYA
Kısa URL: https://ml.md/lc20670
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2008
4,682 defa indirildi / yazdırıldı




Bu tarifin Türkçe, ve İngilizce altyazısı mevcuttur




Mütevazı Lezzetler mutfağına hoş geldiniz
bu gün sizlerle birlikte çok yoğun istek aldığımız bir tarifi yapmaya çalışacağız
geleneksel ve lezzetli bir tarif
"Un Helvası"
ekonomik malzeme listesine göz atalım
ondan sonra un helvasının yapımına başlayalım
2 su bardağı un
yarım paket tereyağı ya da margarin
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
üzeri için tarçın
helvamızın yapımına öncelikle sıvı karışımı karıştırarak başlıyoruz
1 su bardağı suyumuz vardı malzeme listemizde
1 su bardağı sütümüz vardı
ve 1,5 su bardağı toz şeker
şeker eriyene kadar karıştırıyoruz
ve bunu bir kenara bırakıyoruz
yarım paket tereyağımız var, öncelikle kızdırdığımız tencereye tereyağını aktarıyoruz
eriyince hemen unu ilave edeceğiz
tenceremiz çok sıcak olduğu için, bakın tereyağı çabucak eridi
şimdi un ilave ediyoruz
yaklaşık 13 ya da 15 dakika, o kendini gösterecektir zaten...
pembeleşene dek kavuracağız
un helvasının kavurma işleminde elde etmek istediğimiz renge kavuştuk, bu renk
şimdi ateşi kapatıyoruz ve 5 dakika bekliyoruz
un ve yağı kavurduktan sonra; ateşi kapattık, 5 dakika ılıması için beklettik
çünkü şimdi ilave edeceğimiz sıvının sıçramasını aza indirmek istiyoruz
ve sıvıyı ilave ediyoruz
bakın gene de sıcak
şimdi ateşi tekrar yakacağız
ve sürekli karıştıracağız
kaşığa yapışmayana kadar karıştıracağız
görüldüğü gibi tencereye yapışmıyor, artık olmuş demektir
ateşi kapatacağız
ve üzerine bir kağıt havlu kapatıp...
tıpkı pilav yapar gibi 20 dakika dinlendireceğiz
gördüğünüz gibi un helvası yapmak hiç de zor değil
isterseniz kısaca bir özetliyelim
önce 1 su bardağı su, 1 su bardağı süt ve 1,5 su bardağı şekeri...
karıştırarak sıvı malzememizi bir kenara koyduk
daha sonra yarım paket tereyağı (125 gram)
ve 2 su bardağı unu pembeleşene kadar, yaklaşık 13 dakika kavurduk
ve ateşi kapattık, 5 dakika bekledik, karıştırdığımız sıvı malzemeyi ekledik
tencereye yapışmayana kadar kavurduk, daha doğrusu pişirdik
şimdi üzerini kapattık, 20 dakika demlenmesini bekliyoruz
helvamız demlendi, kapağını açıyoruz
üzerindeki kağıdı alıyoruz
ve son aşamasına geldik
benim böyle bir kaşığım var, orijinal Antep işi
şizin bundan farklı kepçeniz olabilir
bunu şöyle bir ıslatıyoruz
ve helvayı bastırarak yerleştiriyoruz
ve servis tabağına bu şekilde ters çeviriyoruz
gene ıslatıp aynı şekilde yapmaya devam ediyoruz
bu şekilde, üzerine de tarçın gezdireceğiz sonra
önce tabağı dolduralım
evet şimdi tarçını da döküyoruz
bu gün birlikte lezzetli ve geleneksel bir tarif paylaştık
"Un Helvası"
gerçekten çok fazla istek alıyoruz
geleneklerimize bir parça da olsa bağlı kalmış olmak güzel
bunu deneyeceğinizi biliyorum, mutlaka deneyin demiyorum
peki deneyin, Afiyet Olsun!


ML® Un Helvası için tıklayın







Un Helvası (görsel) Tarifleri Video Çorba Tarifleri



(1 adet Un Helvası (görsel) 135,929 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort