| 
 
 
 | 
Un Çorbası (Bolu) | 
  | 
hoşgeldiniz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.01.2019 
Mesajlar: 46 Şehir: Esenboğa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc139784 
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2019 
605 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Abant İzzet Baysal Üniversitesi
 
Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi
 
 
3 yemek kaşığı un
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 diş sarımsak
 
5 su bardağı su
 
Tuz
 
Tane karabiber rendesi
 
1 tatlı kaşığı tereyağ (sos için)
 
Pul biber
 
1 limon
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Öncelikle tereyağı tencerede eritilir.
 
Rendelenmiş sarımsak eklenip biraz sotelenir.
 
Ardından un eklenip hafif rengi dönüp kokusu çıkana kadar kavrulur.
 
Kavrulan unun üzerine soğuk su ilave edilir.
 
Bir çırpıcı ile topaklanmasına izin verilmeden karıştırılır.
 
Kaynayıp kıvama gelince tuzu ve karabiberi eklenip ocaktan alınır.
 
Servisten önce üzerine tereyağında kızdırılan pul biber dökülüp sıcak olarak servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |