|
|
Üçgen Tatlı Hamur |
|
sadıka
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.04.2011
Mesajlar: 38 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc62224
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2011
3,023 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım paket kabartma tozu
1 fiske tuz
Alabildiği kadar un
Kızartma yağı
1 çay bardağı bal
Hamur malzemesiyle ele yapışmayan bir hamur yapılır, 15 dakika dinlendirilir. Sonra unlu masada merdaneyle 1 santim kalınlığında açılır. Kibrit kutusu kadar karelere kesilir. Sonra kareler ortadan çaprazlama kesilerek üçgen hamurlar yapılır. Tavaya derin yağ konur. Isınınca üçgenler atılır. Pembe renkte kızartılır. Servis tabağına aktarılır. Üzerine bal gezdirilir.
|
|
Üçgen Tatlı Hamur Tarifleri Akıtma Tarifleri
|
|