Anadolujet Magazin
 
 
1 kg pırasa
 
200 gr pirinç
 
400 gr kıyma
 
1 kaşık domates salçası
 
1 adet soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Zeytinyağı
 
2 adet havuç
 
Sosu İçin:
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
Yoğurt
 
Sarımsak
 
 
Pırasalar ince uzun kesilir ve sıcak suda yaklaşık beş dakika haşlanır.
 
İnce doğranan soğanlar, pirinç, salça, tuz, karabiber, zeytinyağı ve kıyma iyice yoğrulur. Pırasanın bir yaprağı alınır, ucuna sığacak kadar iç harcı konur ve bir köşesi üçgen yapılarak muska formu alacak şekilde katlanır.
 
Sarılamayan pırasa yaprakları tencerenin tabanına yerleştirilir.
 
Üçgen pırasa dolmaları yan yana ve sıkı biçimde sıralanır.
 
Dilimlenen havuçlar da dolmaların üstüne dizilir.
 
Su, tuz ve salça bir kapta karıştırılıp pırasa dolmalarının üzerine dökülür ve tereyağı eklenir. Orta ateşte yaklaşık 35 dakika pişirilir. Piştikten sonra dinlenmeye bırakılan dolmalar ve havuçlar servis tabağına alınır ve sarımsaklı yoğurtla servis edilir.
 
 
 
  
 |