| 
 
 
 | 
Üç Katlı Üç Çikolatalı Pasta | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91413 
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2013 
1,761 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
50 gr sütlü çikolata
 
250 gr beyaz çikolata
 
3 su bardağı krema
 
2 yemek kaşığı toz jelatin
 
Yeterince Su
 
Tabanı için:
 
250 gr bitter çikolata
 
150 ml krema
 
100~150 gr kek
 
yeterince nane yaprağı
 
1 yemek kaşığı margarin
 
 
Tabanı için, kremayı sos tenceresinde ısıtın ve küçük parçalara bölünmüş çikolatayı ve margarini ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Robotta toz haline getirilmiş keki ilave edin. Karışımı 10 dakika dinlendirdikten sonra tabanına yağlı kağıt serili kelepçeli kek kalıbına ya da porsiyonluk çemberlere bastırarak yayın. Derin dondurucuya alarak soğumaya bırakın. Jelatinin yarısını küçük bir kaseye alıp üzerine 2-3 yemek kaşığı su serpiştirin ve bekletin. 1 su bardağı kremayı ısıtıp sütlü çikolatayı, ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız jelatinide ekleyip güzelce karıştırın ve karışımı kalıptaki tabanın üzerine yayın ve derin dondurucuda 1 saat bekletin. Beyaz çikolatayı da aynı şekilde hazırlayıp sütlü çikolata üzerine yayın ve 1 saat daha derin dondurucuda bekletin. Pastayı kalıptan çıkartıp üzerini rendelenmiş çikolata ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "bezgin seyyah" tarafından gönderildi. 04.09.2018
  
 | 
 
 
 
 
 
 |