| 
 
 
 | 
Üç Katlı Salata | 
  | 
bcigerli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.05.2006 
Mesajlar: 67 Şehir: Paris | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3867 
Gönderme Tarihi: 18.May.2006 
2,635 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
1 Büyük Atom Salata
 
1 Demet Taze Sogan
 
500 gr Mayonez
 
3 Çorba Kasigi Zeytinyagi
 
450 gr Bezelye (dondurulmus)
 
350 gr Kasarpeyniri
 
400 gr Pastirma
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Atom salatayi ayiklayip ince ince dograyin. Yikayip suyunu süzdükten sonra büyük bir kaseye alin. Taze soğani yikayip ayikladiktan sonra ince halkalar halinde dograyin. Sogan halkaIarini salatanin üzerine serpin.
 
Mayonezi zeytinyağı ile birlikte bir kaseye alip çirpin. Ardindan salatanin üzerine dökün ve bir biçakla üzerini düzeltin.
 
Dondurulmus bezelyenin çözülmesini beklemeden mayonezin üzerine serpin. Peyniri rendenin iri kismi ile rendeleyip bezelyenin üzerine serpin.
 
Pastirmayi yagsiz bir tavada hafifçe kizartin. Bir mutfak haylusunun üzerine alip yagini çektirin. Pastirma dilimlerini peynirin üzerine yerlestirin.
 
Salata kasesinin üzerini bir alüminyum folyo ile örtüp 12 saat buzdolabinda bekletin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |