Hatay Valiliği
 
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
 
 
MALZEMELER
 
1 kg. kabak
 
3 yemek kaşığı tuzlu yoğurt
 
1 su bardağı pirinç
 
1,5 yemek kaşığı tereyağı
 
300 gr. yağlı kıyma
 
Karabiber
 
Nane
 
4 diş sarımsak
 
 
YAPILIŞI
 
Kabakların dış yüzü sıyrılmadan oyulur, yıkanır. Pirinç yıkandıktan sonra üzerine et, karabiber ve tereyağı ilave edilerek karıştırılır. Kabaklar doldurulup tencereye dizilir. Yüzünü örtecek kadar su konulup dövülmüş sarımsak ve nane ilave edilir. 15 dk hızlı ateşte pişirildikten sonra, pişme suyundan bir bardak su alınarak tuzlu yoğurt inceltilerek tencereye eklenir. 5 dk daha ağzı açık olarak pişirilerek ateşten alınır.
  
 |