Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Tutmaç Çorbası (Uzundere Erzurum)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tutmaç Çorbası (Uzundere Erzurum)

tarifci abla
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.07.2015
Mesajlar: 92
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc109727
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2015
4,130 defa indirildi / yazdırıldı




Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Projesi

2 yumurta
1 su bardağı un
1 kâse yoğurt
1 orta boy soğan
2 kaşık tereyağı
Bir miktar kıyma
Taşnanesi
Pulbiber
Tuz

Bir yumurta, tuz ve un yeterince su konularak hamur yapılır, dinlendirilir. Hamurun dörtte biri ayrılır. Kalan hamur oklava ile 2 mm incelikte açılır. Dinlendirilir. 1 cm şeritler halinde kesilir. Şeritlerin birkaç tanesi üst üste konularak enine 1 cm arayla kesilerek küçük kareler elde edilir. Bez üzerine yayılır. Kıymaya tuz konularak iyice yoğrulur. Fındık büyüklüğünde köfteler yapılır. Ayrılan hamur kalem şeklinde yuvarlanır. İnce ince kesilerek yağda kızartılır. Yoğurda bir yumurta kırılır. Bir kaşık un konularak pütür kalmayacak şekilde çırpılır. Tencereye su ve tuz konulur ve kaynatılır. Kaynayan suya önce köfteler atılır. Köftelerin pişmesine yakın küçük kareler şeklinde kesilmiş hamurlar da atılarak haşlanır. Çırpılan yoğurda çorbanın suyundan eklenerek karıştırılıp ılıtılır. Yavaş yavaş çorbaya dökülerek kaynayıncaya kadar karıştırılır. Soğan çok ince yemeklik doğranarak yağda hafif sararıncaya kadar kavrulur. Taş nanesi ve pul biber ilave edilip çorbanın üzerine dökülür. Ocaktan alınır. Kızartılmış hamurlarla beraber sıcak servis yapılır.

Not: Yöreye özgü çorba türlerindendir. Davetlerde ve önemli günlerde pişirilir.







Tutmaç Çorbası (Uzundere Erzurum) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri



(1 adet Tutmaç Çorbası (Uzundere Erzurum) 18,641 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort