| 
 
 
 | 
Turunçlu Mezgit | 
  | 
ardan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.03.2016 
Mesajlar: 37 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136819 
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2018 
639 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi
 
 
1 kg mezgit
 
1 adet portakal
 
1 adet limon
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
3 yemek kaşığı un
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Balık fileto yapılır.
 
Balıklar portakal ve limon suyu ile rendelenmiş kabuklarının içine konarak buzdolabında en az yarım saat bekletilir.
 
Sostan alınan balıklar tuz ve karabiber katılmış una bulanıp sıvı yağda kızartılır.
 
Bir tavada tereyağu un kavrulup pembeleştiğinde içinde balıkların bekletilmiş olduğu portakallı sos buna azar azar ilave edilir. Bu sosun suyu pişirilerek çektirilir.
 
Bu sos balıkların üzerine dökülür ve sıcak olarak servis edilir.
 
 
Not: Mezgit ve sudak balığı marketlerde fileto edilmiş; dondurulmuş olarak da satılmaktadır. Bunun kullanımı ayıklama gerektirmediğinden tercih edilebilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |