| 
 
| 
 
 
 | 
 
Turşulu Dolma | 
 
  | 
gülbin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.08.2005 
Mesajlar: 110 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6045 
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2006 
3,494 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
Köfte Harcı için;
 
1 su bardağı iri köftelik bulgur
 
1 su bardağı pilavlık bulgur
 
2 su bardağı sıcak su
 
3 yemek kaşığı un
 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
Çorba harcı için;
 
4-5 yemek kaşığı et kavurması
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 adet iri soğan
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
4-5 adet patates
 
3-4 su bardağı dolusu doğranmış lahana turşusu
 
7-8 su bardağı su
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Öncelikle köfte harcını hazırlamak üzere derin bir karıştırma kabının içine bulgurları koyun. Üzerine sıcak suyu ekleyerek 15-20 dakika kadar bulgurların iyice şişerek kabarmasını ve yumuşamasını bekleyin.
 
Daha sonra yumuşayan bulgurun üzerine un ve tuzla beraber baharatları da ilave edip, bir güzel sıkıca yoğurun.
 
Hamurdan yeşil erik büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayıp, bir tepsinin içine dizin ve bir kenara bırakın.
 
Köfteleri yaparken elinizi sık sık içi su dolu kabın içine daldırın. Böylece köfte harcı elinize yapışmaz.
 
Öte yanda soğanları incecik doğrayın, patatesleri soyup, kuşbaşı et şeklinde doğrayın.
 
Yemeği pişireceğiniz tencereyi ateşin üzerine oturtup, yağı ve et kavurmasını içine ekleyip karıştırmaya başlayın.
 
Kavurmanın yağı erir erimez ince kıyılmış soğanları ekleyip, biber salçasını da katıp hep birlikte kavurmaya devam edin.
 
Soğanların rengi iyice sararmaya başladığında kuşbaşı doğranmış patates ve yine kuşbaşı formunda kıyılmış lahana turşusunu ilave edip, yemeğin suyunu verin.
 
Yemeğin suyu kaynamaya başladığında tuzunu katıp, bulgur köftelerini içine ekleyin.
 
Yaklaşık 20-25 dakika sonra bulgur köfteleri iyice yumuşayıp, yenebilecek kıvama geldiğinde yemeğin altını söndürüp, sıcak sıcak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Turşulu Dolma Tarifleri Pirinç Köfte Tarifleri
 | 
 
 
 
 |