| 
 
| 
 
 
 | 
 
Turşu Yahnisi | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105170 
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2015 
1,688 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg. lahana turşusu
 
1/2 kg. iri doğranmış kuzu eti
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
2 adet orta boy soğan
 
2 adet havuç
 
1 adet kırmızı salçalık biber
 
1 çorba kaşığı biber salçası
 
1/2 kesme şeker
 
1-2 diş sarımsak
 
3 çorba kaşığı kalın bulgur
 
2 çay kaşığı pul biber
 
 
Turşuyu irice doğrayıp yıkayın ve süzün. Eti tereyağında suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Doğranmış soğan, jülyen doğranmış havuç, kırmızı biber ve salçayı ekleyin. Bir-iki dakika kavurup turşuyu ekleyin. Çentilmiş sarımsak, pul biber ve şekeri ilave edin. Ağır ateşte 40 dakika pişirdikten sonra bulguru ekleyin. Etler ve lahanalar iyice pişene kadar 10-15 dakika daha ocakta tutun.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Turşu Yahnisi Tarifleri Bakla Tarifleri
 | 
 
 
 
 |