| 
 | 
| TURŞU MIHLASI (Karadeniz) | 
|  | Şehriye Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 03.05.2006
 Mesajlar: 86
 Şehir: Kırklareli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc3306 Gönderme Tarihi: 03.May.2006
 3,494 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 MALZEMELER
 
 lahana turşusu
 2 orta boy soğan
 3 yumurta
 tereyağı
 zeytinyağı
 kırmızıbiber
 
 
 HAZIRLANIŞI
 
 Lahana turşusunu ince olarak kıyın ve fazla tuzunu gidermek için sudan geçirin. Soğanları piyazlık doğrayıp zeytinyağında kavurun.Lahanaları ilave edip kavurmaya devam edin. Ateşi kısıp kapağı kapatarak 10 dakika pişirin.Yumurtaları bir kapta çırpın ve pişmiş lahanaların üzerine dökün kırmızı biberli tereyağı gezdirin kapağını kapatıp 2 dakika sonra ateşi kapatın.Karadeniz Bölgesine ait bir yemektir.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |