Kısa URL: https://ml.md/lc171914
Gönderme Tarihi: 08.May.2023
106 defa indirildi / yazdırıldı
Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Fasulye turşusu kavurması
Mısır ekmeği
Fasulye turşusu kavurmasına küçük küçük doğranmış mısır ekmekleri ilave edilir. Bir kaç damla su ilavesi ile pişirilir. Sıcak su olarak servis yapılır.
Not: Fazla, bayat ekmeklerde değerlendirilmiş olur.
Kısa URL: https://ml.md/lc151770
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2020
299 defa indirildi / yazdırıldı
Fasulye turşusu
2 adet kuru soğan
Mısır ekmeği
Sıvı yağ
Fasulye turşusunu tuzundan arındırmak için birkaç saat suyun içinde bekletin.
Ardından soğanları ince ince doğrayın.
Sudan çıkarıp süzdüğünüz fasulyeleri de birkaç parçaya bölün.
Derin bir tavada ısıttığınız yağın içinde soğanları kavurun.
Kavrulan soğanların üzerine fasulyeleri de ekleyip kavurmaya devam edin.
Ardından fasulye turşusu kavurmasına küçük küçük doğradığınız mısır ufaladığınız mısır ununu da ilave edin.
Karışıma birkaç kaşık su ekleyip pişirin.