| 
 
| 
 
 
 | 
 
Turpotu Kavurması | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96286 
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2014 
1,801 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1.5 kg turpotu
 
4 adet iri soğan
 
5 yemek kaşığı tereyağı
 
1 su bardağı et suyu
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
250 g yoğurt
 
3 diş sarımsak
 
 
Turpotları yıkanıp ayıklanır, kendi suyunda haşlanır.
 
İnce doğranmış soğan tencerede yağla kavrulur.
 
Az tuz ilavesiyle yağı kalıncaya kadar kavurmaya devam edilir.
 
Et suyu eklenerek hafif ateşte suyu çekene kadar pişirilir.
 
Karabiber atılarak karıştırılır ve ateşten alınır.
 
Turpotları sarımsaklı yoğurtla servise alınır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Turpotu Kavurması Tarifleri Sebze Yemekleri
 | 
 
 
 
 |