4 kişilik
 
MALZEME: 
 
Turp sosu:
 
1 bağ kırmızı turp, 
 
50 g krema, 
 
tuz, 
 
karabiber.
 
Hamur:
 
120 g un, 
 
3 yumurta, 
 
150 g yoğurt, 
 
1 tutam kimyon,
 
2 yemek kaşığı susam.
 
Brokoli:
 
600 g brokoli, 
 
kızartma yağı.
 
 
Sos: Turpları yıkayarak mikserde püre haline getirin. Püreyi bir süzgeçte süzülmeye bırakın, tuz, krema ve biberle karıştırın. 
 
Hamur: Susam hariç, bütün malzemelerden hamur hazırlayın. Hamuru 15 dakika kabarmaya bırakın, son olarak susamı karıştırın. Brokolileri yıkayarak kurulayın ve lokma halinde kesin. Brokoliyi hamura hatırın ve 1 70 - 190 derecede kızdırılmış yağda altın sarısı renge gelinceye dek kızartın. Brokolileri bir kağıt peçetede süzülmeye bırakın ve sıcak olarak sos ile sunun. Beyaz ekmek ile servis yapın.
  
 |