|
|
Türlü Yaş Pasta |
|
mübarek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.07.2012
Mesajlar: 78 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc78142
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2012
1,843 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 paket kaartma tozu
2 paket vanilya
1 su bardağı un
Krema için:
1 poşet toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 adet kivi
1 adet muz
1 kase kiraz
1 adet şeftali
Yarım paket damla çikolata
Önce yumurta ve şeker mikserle bembeyaz olana kadar çırpılır, diğer malzemeler katılır. Yağlanmış kelepçeli kalıba dökülür. 170 derece fırında 35-40 dakika pişirilir. Fırından çıktıktan yarım saat sonra enine 3 parçaya kesilir. Diğer yanda soğuk süt ve toz şanti mikserle köpürtülür. Meyveler soyulur, ufak doğranır ve karıştırılır. İlk kat kek yağlanmış kelepçeli kalıba konur. Üzerine krem şantinin üçte biri yayılır. Meyvelerin yarısı serpilir. Damla çikolatanın yarısı serpilir. İkinci kat kek konur, şantinin üçte biri yayılır. Kalan meyveler serpilir. Kalan çilolata serpilir. Son kat kek konur, kalan şanti sürülür. Bu şekilde buzdolabında en az 2 saat bekletilir. Süre sonunda buzdolabından alınır, kelepçeli kalıp çıkarılır. Servis tabağına aktarılır.
|
|
Türlü Yaş Pasta Tarifleri Baton Pasta Tarifleri
|
|