| 
 
| 
 
 
 | 
 
TÜRLÜ TAVA | 
 
  | 
tiraje 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.08.2010 
Mesajlar: 30 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54665 
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2010 
3,308 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEME
 
2 adet patlıcan
 
2 adet patates
 
2 adet havuç
 
2 adet kabak
 
5 adet sivribiber
 
6 diş sarımsak
 
800 gram yoğurt
 
Yeterince tuz ve kırmızı pul biber
 
Kızartmak için; Sıvıyağ
 
 
YAPILIŞI
 
Patlıcanların kabuklarını tamamen soyduktan sonra kuşbaşı kesip tuzlu suda 15-20 dakika bekleterek acısının çıkmasını sağlayalım.
 
Patatesleri ve havuçları soyduktan sonra kabakları da çizerek soyup hepsini birden kuşbaşı şeklinde keselim.
 
Sivribiberleri de uzunlamasına ikiye bölüp çekirdeklerini temizledikten sonra, kuşbaşı şeklinde keselim.
 
Bütün bu sebzeleri, sıvıyağda ayrı ayrı tava yapalım.
 
Kızarttığımız sebzeleri, süzgece çıkartıp fazla yağlarını süzelim.
 
Sarımsakları bir tutam tuz ile dövüp yoğurda katalım.
 
Kızarttığımız sebzeler soğuyunca, yoğurda ilave edip servis tabağına yayalım.
 
Üzerini kırmızı pul biber ile süsleyip servis yapalım.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
TÜRLÜ TAVA Tarifleri Sebze Yemekleri
 | 
 
 
 
 |