| 
 
| 
 
 
 | 
 
Türlü Fırın | 
 
  | 
Karakol 
Editor 
 
  
Kayıt: 10.11.2005 
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4775 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2006 
2,793 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
100g kuzu kuşbaşı et
 
3 patlıcan
 
100 g bamya
 
2 kabak
 
150 g taze fasulye
 
2 soğan
 
2 su bardağı ayçiçeğiyağı 1 domates
 
4 sivribiber
 
3 su bardağı kemik suyu
 
50 g tereyağı
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
1 soğanı küp doğrayın, fasulyeyle birlikte tereyağının 2/3’ünde 10
 
dakika kavurun, salçayı ekledikten sonra 1 dakika daha kavurun, kemik
 
suyunu ilave ettikten sonra 25 dakika kaynatın.
 
Kabaklar, bamya, 1 patlıcan ve 2 sivribiberi küp doğrayıp fasulyenin
 
üzerine ekleyip 15 dakika kaynatın. Diğer iki patlıcanı dilimleyip
 
ayçiçeğiyağında kızartın.
 
Diğer soğanı ince kıyın kalan tereyağında kavurun, üzerine eti ekleyip 5
 
dakika daha kavurun, ½ su bardağı su ilave ettikten sonra, et pişene
 
kadar kaynatın.
 
Pişirdiğiniz sebzelerle eti karıştırın ve tepsiye yayın, kızarmış patlıcanları
 
üstüne dizin. En üste iri doğranmış domates ve biberleri dizip, orta ısıdaki
 
fırında 7-8 dakika pişirdikten sonra servis edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Türlü Fırın Tarifleri Balkabağı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |