Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Türkmen Yemekleri > Türkmen İşleklisi (1 adet - 1,706 defa bakıldı)

Türkmen İşleklisi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Etnik Arap Yemekleri
Arnavut Yemekleri
Boşnak Yemekleri
Çerkez Yemekleri
Ermeni Yemekleri
Gürcü Yemekleri
Kürt Yemekleri
Laz Yemekleri
Levanten Yemekleri
Makedon Yemekleri
Pomak Yemekleri
Roman Yemekleri
Rum Yemekleri
Rumeli Yemekleri
Süryani Yemekleri
Tatar Yemekleri
Trakya Yemekleri
Türkmen Yemekleri
Yahudi Yemekleri
Yörük Yemekleri
Diğer Etnik Yemekler
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Türkmen İşleklisi

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc162526
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2022
483 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
6 su bardağı un
1 silme yemek kaşığı tuz
İçi için:
500 g kıyma
3 küp küp doğranmış soğan
Karabiber
Tuz
1 su bardağı su

Su, süt ve bir miktar unu yoğurma kabına alın. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru yarım saat kadar bekletin. İçi için gerekli malzemeleri karıştırın. Su ilavesini mutlaka unutmayın. Kıymalı harca katılan su kıymanın top top olmasını engeller ve çiğ olan eti kızgın buhar basıncı oluşturarak güzelce pişirir.
Merak etmeyin içi çiğ kalmıyor. Sakın kıymayı kavurmaya kalkmayın bu tarifin özelliği kavrulmamış kıyma ya da doğranmış et ile yapılmasıdır. Orijinal lezzeti bozmayın. Hamuru 2 bezeye bölün.
Bezelerden birini oklavayla açın. Üzerine oda sıcaklığında tereyağı sürün. Rulo yapın. Rulonun iki ucundan tıpkı katmer yapar gibi dolayın. Üst üste koyup diğer hamura da aynı işlemi uygulayın. İlk açtığınız hamuru tepsi büyüklüğünde açın. İçini koyun. Diğer hamuru açıp üzerine kapatın. Kenarlarını bükün. Çatalla delikler açın. Üzerine yağ sürün.Önceden ısıtılmış 180 C fırında ya da kor ateş arasında sini ile pişirin.







Türkmen İşleklisi Tarifleri Türkmen Yemekleri



(1 adet Türkmen İşleklisi 1,706 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort