| 
 
| 
 
 
 | 
 
Türkistan Pilavı | 
 
  | 
müsvette 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.05.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133850 
Gönderme Tarihi: 04.May.2018 
1,771 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://yetkingida.com.tr
 
 
1 kilogram Yetkin baldo pirinç (yaklaşık 4 su bardağı)
 
400 gram havuç (3 orta boy)
 
400 gram soğan (2 orta boy)
 
yarım paket tereyağı
 
600 gram net (kemiksiz) kuzu sotelik et
 
2 kaşık salça
 
2 bardak haşlanmış Yetkin nohut
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Yetkin pirinçleri ıslatın. Havuçları rendeleyin. Soğanları el ile küçük küçük doğrayın. Tereyağını eritip soğanları içine koyun ve 1-2 dakika kavurun. Üzerine et ilave edin, kendi suyu ile pişirin. (etler bıraktığı suyu çeksin, eğer et hala sertse biraz sıcak su ekleyin) pişmesine yakın havuç koyun. Et ile beraber pişirmeye devam edin. 2 kaşık salçayı, tuzu, arzuya göre biraz karabiberi ve haşlanmış Yetkin nohutları tencere ekleyin. Daha önceden ıslattığınız baldo pirinci ilave edilip, malzemenin üstünü bir serçe parmağı inceliğinde geçecek şekilde sıcak su ilave edin.
 
Önce biraz hızlı ateşte sonra kısık ateşte suyunu çektirin. Üstüne tereyağı parça parça koyarak demlenmeye bırakın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Türkistan Pilavı Tarifleri Pilavlar
 | 
 
 
 
 |