| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tur Ekmeği | 
 
  | 
ana meryem 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.11.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120941 
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2016 
1,064 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 adet patates
 
1 adet yaş maya
 
1 kahve fincanı zeytinyağı
 
6 adet kuru biber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 büyük su bardağı ılık su
 
Alabildiği kadar un
 
 
Yoğurma kabına yaş maya, çiğ rendelenmiş patates ve ılık su konur. Parmak uçlarıyla krıştırılır. Sonra doğranmış kuru domates, tuz ve zeytinyağı katılır. Biraz daha karıştırdıktan sonra ele yapışmayan kıvama gelene kadar un eklenerek yoğrulur. Hamurun üzeri kapatılır. Yaklaşık 1 saat dinlendirilir. Süre sonunda kabaran hamur alt-üst ederek havalandırılır. Yağlanmış kek kalıbına konur. 20 dakika kadar bu vaziyette bekletilir. Sonra 180 derece fırına sürülür. Ortalama olarak 45-50 kadar pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tur Ekmeği Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |