MasterChef
250 g taze sushi-grade ton balığı (orta yağlı, kuşbaşı doğranmış)
1 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı susam yağı
1 tatlı kaşığı limon suyu (veya yuzu)
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze zencefil
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze soğan (sadece yeşil kısımları)
1 küçük avokado (küçük küpler halinde)
1 çay kaşığı kavrulmuş susam
Taze çekilmiş karabiber
İsteğe göre birkaç damla acı sos (Sriracha, Tabasco)
Yapılışı
Ton balığını 1 cm’lik minik küpler halinde doğrayın.
Küçük bir kapta soya sosu, susam yağı, limon suyu, zencefil ve acı sosu karıştırın.
Doğranmış balığı ve avokadoyu karışıma ekleyin, nazikçe karıştırın.
Servis tabağına yuvarlak kalıp ile bastırarak yerleştirin. Üzerine ince kıyılmış taze soğan ve kavrulmuş susam serpiştirin.
İsteğe bağlı olarak kızarmış ekmek dilimleri, kraker ya da nori cipsleriyle sunabilirsiniz.
Not: Ton balığının mutlaka çok taze ve çiğ tüketime uygun (sushi-grade) olmasına dikkat edin. Sos miktarını balığın tadını bastırmayacak şekilde ayarlayın. Avokadoyu son anda ekleyin, kararmasın.

|