Aşçıbaşı Ali DOĞAN
 
 
100 gr bayat ekmek
 
40 gr tulum peyniri
 
10 gr zeytinyağı
 
60 gr domates
 
1 adet yumurta
 
10 cl süt
 
10 gr eski kaşar peyniri
 
1 gr tuz
 
1 gr karabiber
 
60 gr yeşil soğan
 
 
Bayat ekmekler küp küp doğranır. Zeytinyağı ile yağlanmış toprak veya porselen güvece sırası ile bayat ekmekler, tulum peyniri, domates, yeşil soğan kat kat dizilir. Sos için yumurta, süt, tuz, karabiber bir çatal yardımı ile karıştırılır. Hazırlanan güvece dökülür. Sonra üzerine domates, eski kaşar peyniri rendesi ilave edilip 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.
 
 
 
  
 |