500 gr. patlıcan
1 su bardağı Bizim Ayçiçek Yağı
3 adet yumurta (Çukur kapta karıştırılmış)
1 su bardağı Bizim Mutfak Un
150 gr. tulum peyniri
Tuz
2 su bardağı galeta unu
Patlıcanları tamamen soyun ve 5 cm. uzunluğunda 1 cm. kalınlığında dilimleyin.
Dilimlenen patlıcanları bir ucunu koparmadan tekrar ikiye bölün ve bir kaba koyun.
Üzerine tuz ve su serpiştirip, 15 dakika bekletin.
Yıkayıp sıkarak çıkarın. Tek tek aralarına tulum peyniri yerleştirin.
Bir tavaya az yağ koyup, kızdırın.
Peynirli parçaları önce una, sonra yumurtaya ve galeta ununa bulayın.
Elinizle bastırıp, tavaya yatırın ve alt üst çevirerek pişirin.
Pişen patlıcan böreklerini bir kaba dizerek servis yapın.
|