Hamuru için:
 
2 bardak un
 
1 bardak buğday unu
 
yarım paket yaş maya
 
10 yemek kaşığı margarin
 
Tuz
 
Su
 
Sosu için:
 
1 adet soğan
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
2 adet domates
 
2 diş sarımsak
 
3 yemek kaşığı margarin
 
1 tutam fesleğen
 
1 çorba kaşığı karabiber-tuz
 
Üzeri için:
 
200 gr. kaşar peyniri
 
1 demet ıspanak
 
100 gr. tulum peyniri
 
2 adet közlenmiş kırmızı biber
 
Permasan peyniri
 
 
Sosu için soğanları doğrayıp yağda kavurunuz. Üzerine domates, sarımsak, salça, fesleğen, tuz ve karabiberi ilave ediniz, ocaktan alıp soğumaya bırakın.
 
Üzeri için: Tencereye margarini alın, üzerine ıspanakları koyup biraz kavurduktan sonra ocaktan alınız. Karıştırma kabına unu, mayayı, eritilmiş yağı koyup ılık su ile yoğurun. Hamuru 15 dk dinlendirin. Merdane ile tepsi büyüklüğünde açın üzerine sosu dökün, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, ıspanakları, tulum peyniri ve doğranmış biberleri koyup fırına verin. Fırından çıktıktan sonra kekik ve permasan peyniri serpin.
  
 |