4 kişilik Gerekli malzeme:
 
1  kg taze bezelye 
 
100 gr tulum peyniri
 
2  yumurta, 
 
1 kutu krema 
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı köri 
 
Tuz, 
 
karabiber
 
 
Bezelyeleri ayıklayıp yıkayın. 10 dakika tuzlu suda haşlayıp süzgece alın.
 
Ufalanmış tulum peyniri ile bezelyeleri karıştırın. 4 küçük fırın kalıbını yağlayıp karışımı kalıplara paylaştırın.
 
Yumurtaları çırpın. Krema, tuz, biber ve köriyi ekleyip karıştırdıktan sonra bezelyelerin üzerine paylaştırın. Orta ısıya ayarlanmış fırına verip sos koyulaşıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
  
 |