| 
 
 
 | 
Tulum Peynirli Arpa Şehriye Pilavı | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144368 
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2019 
1,337 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 soğan
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 su bardağı arpa şehriye
 
Yarım çay bardağı dilimlenmiş kuru domates
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızı pul biber
 
1 tutam toz zerdeçal
 
2 su bardağı sıcak su
 
1 çay bardağı Erzincan tulumu
 
Üzeri için:
 
Taze kekik dalları
 
 
Yemeklik doğradığınız soğanı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Zeytinyağı ve arpa şehriyeyi ilave edip şehriyelerin rengi kahverengi olana kadar kavurun. Dilimlenmiş kuru domatesi ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Sıcak suyu ekleyip kapağı kapalı olarak pişirin.
 
Arpa şehriyeler suyunu çekince üzerine tulum peynirini ilave edip karıştırın. Kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin. Taze kekikle süsleyerek sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |