|
|
Trüflü Çikolata Pastası |
|
tzu
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2011
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65814
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2011
2,798 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pandispanya için:
3 yumurta
100 gr tozşeker
150 gr un
50 gr kakao
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
Çikolatalı krema:
5 yumurta
150 gr toz.şeker
300 gr bitter çikolata (kurvertür)
250 gr çırpılmış kakaolu kermşanti
Truf (çikolata topları) için:
500 gr bitter çikolata
250 ml krema
Padispanyayı hazırlamaK için yumurtaları şekerle birlikte mikserle çırpın. Diğer malzemeyi ilave edip karıştırın. 18 cm çapında bir kek kalıbını yağlayıp hamuru boşaltın ve 170 derece ftrında 25-30 dakika pişirin. Soğuyunca kalıptan çıkarın. Keki enine 2 parçaya kesin.
Kremayı hazırlamak için yumurtaları bir kaba kırın ve toz şekeri ekleyip mikserle çırparak kabartın. Bitter çikolatayı doğrayıp benmaride eritin. Erimiş çikolatayı çırpılmış yumurtalara ekleyip karıştırın. Çırpılmış kakaolu kremşantiyi de ilave edip karışımı birbirine yedirene kadar bir spatul veya tahta kaşıkla karıştırın.
Kekin alt dilimini 2-3 kaşık şekerli kahve veya şeker şurubu ile ıslatın. Üzerine bir kat halinde çikolatalı krema yayın. Buzdolabında yarım saat kadar bekletip krema donunca çıkarın ve diğer pandispanya katını da kahveyle ıslatıp üzerine yerleştirin. Kalan krema ile üzerini kaplayıp buzdolabında dondurun.
Çikolata toplarını (trufleri) hazırlamak için kremayı bir tencerede kaynatın. Ocaktan alıp doğranmış çikolatayı içine ilave edin ve karıştırarak eritin. Donuncaya kadar bekletin. Daha sonra küçük parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve kakaoyu buladığınız çikolata toplarını bir tabağa bırakın.
Pastayı dolaptan alıp çevresini rendelenmiş çikolata ile ve üzerini de kakao serperek kaplayın. Hazırladığınız çikolata toplarını üzerine dizip servis yapın.
|
|
Trüflü Çikolata Pastası Tarifleri Profiterol Tarifleri
|
|