| 
 
 
 | 
Trüf Çikolata Dolgulu Hurmalar | 
  | 
pinpon 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.06.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143452 
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2019 
692 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
Yarım vanilya çubuğu
 
100 mililitre krema
 
100 gram yüzde 70 kakao oranında çikolata
 
12 adet hurma
 
1 yemek kaşığı toz hindistancevizi
 
 
Vanilya çubuğunun iç tanelerini bıçağın sırtı ile sıyırın ve krema ile birlikte bir sos tavasına koyup ocağa alın. Karıştırın ve orta ateşte kremanın kenarlarında kabarcıklar oluşana dek 1-2 dakika boyunca ısıtın. Kremayı kaynatmamaya özen gösterin.
 
Çikolatayı küçük küplere bölün ve orta boy bir kaseye alın. Üzerine sıcak kremalı vanilya karışımını dökün. 1 dakika kadar bekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırın. Karışımı cam bir kaba alıp en az 3-4 saat, tercihen 1 gece kadar buzdolabında dinlendirin.
 
Hurmaların tek tarafına uzunlamasına bıçakla birer çizik atın ve içinden çekirdeklerini çıkarın. Ortadaki boşluğa tatlı kaşığı ile aldığınız çikolatalı karışımdan doldurun. Tüm hurmalar bitene dek işleme devam edin.
 
Hurmaların yarısını toz Hindistan cevizine batırın ve servis edin. Buzdolabında 4-5 gün muhafaza edebilirsiniz. Servis etmeden önce 10 dakika oda sıcaklığında bekletin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |