Pandispanya:
 
2 poşet Dr. Oetker Pandispanya Un
 
6 yumurta
 
1.5 çay bardağı su
 
Yarım çay bardağı Dr. Oetker Kakao
 
Ananaslı krema:
 
2 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
 
3 su bardağı soğuk süt
 
3 su bardağı suyu süzülmüş ve küçük doğranmış ananas
 
Kakaolu Krema:
 
1 paket Dr. Oetker Kakaolu Pasta Kreması
 
1.5 su bardağı soğuk süt
 
Süsleme:
 
80 g bitter çikolata
 
 
Pandispanya:Pandispanya unları yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın. Hamurun 1/3'ni 20 cm kenarlarında olan üçgen bir kalıba dökün. Kalan hamura yarım çay bardağı kakao ve 2 yemek kaşığı su ilave edip 1 dakika daha çırpın. 30x30 cm ölçülerindeki kare kalıba dökün. Her iki hamuru da fırına alın ve pişirin.
 
Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
 
Turbo fırın: 160°C(önceden ısıtılmış)
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika
 
Her iki pandispanyayı da enlemesine keserek üçer pata ayırın.
 
Ananaslı krema: Vanilinli pasta kremalarını 3 bardak süt ile 2-3 dakika çırpın. Ananas tanelerini ilave edin ve kaşıkla karıştırın. Bu kremayı pandispanya patlarının aralarına sürün. Büyük kare patlar altta ve üçgen patlar üstte olacak şekilde üst üste sıralayın.
 
Kakaolu krema: Kakaolu pasta kremasını 1,5 bardak süt ile 2-3 dakika
 
çırparak hazırlayın. Bu kremayla pastayı kaplayın.
 
Süsleme: Çikolatayı benmari usulü eritip değişik şekillerdeki ağaç yapraklarının üzerine sürün ve buzdolabında 15-20 dakika bekletin. Çikolataları yapraklardan dikkatlice ayırıp pastanın üzerine dizin.
 
Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapın.
  
 |