| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tropik Meyve Sepeti | 
 
  | 
artı4 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 06.01.2010 
Mesajlar: 19 Şehir: Muş | 
Kısa URL: https://ml.md/lc45817 
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2010 
3,588 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 adet rulo milföy hamuru
 
1 adet yumurta
 
Yarım su bardağı krema
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
2 adet kivi
 
8-10 adet çilek
 
MangO veya ananas
 
Meyvelerin üzerine:
 
2 çorba kaşığı kayısı veya çilek reçeli
 
1 çorba kaşığı su
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
 
Milföy hamurunu yumuşayana dek oda sıcaklığında bekletin. Hamurun her kenarından 1 parmak kalınlığında şeritler kesin.
 
Küçülen dikdörtgen hamuru yağlı kağıt serili tepsiye alın. Kenarlarına 1 parmak genişliğinde olacak şekilde çırpılmış yumurta sürün.
 
Kestiğiniz şeritleri yumurtanın üzerine yapıştırın.
 
Hamurun ortasını çatal ile delin. Üzerine alüminyum folyo yerleştirin.
 
Kabarmaması için folyonun üzerine fasulye veya nohut serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında milföy hamur pembeleşene dek pişirin.
 
Alüminyum folyo ve üzerindekileri alın. Soğuması için bekletin. Krema ve pudra şekerini bir kapta çırpın.
 
Soğuyan hamurun üzerine kremalı karışımı yayın. Meyveleri ince dilimler halinde kesip, kremanın üzerine dizin.
 
Bir kapta çilek veya kayısı reçelini, 1 çorba kaşığı su ve limon suyunu karıştırın. Sonra fırça yardımıyla meyvelerin üzerine sürün. Pastayı hiç bekletmeden servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tropik Meyve Sepeti Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |