| 
 
| 
 
 
 | 
 
Trigonal | 
 
  | 
Kadri Heper 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.11.2007 
Mesajlar: 35 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23044 
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2008 
2,172 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
5 adet baklava yufkası
 
5 kaşık tereyağı
 
1/2 kg. toz şeker
 
1/2 kg. su
 
Birkaç damla limon
 
Krema:
 
1/2 su bardağı pudra şekeri
 
3/4 bardak çekilmiş badem veya ceviz içi
 
1,5 kaşık tereyağı (yumuşak)
 
1 adet yumurta
 
 
Badem içi ile pudra şekerini karıştırın. İçine yumurtayı kırıp, iyice birbirine yedirin. Çok yumuşak tereyağını da katıp, yedirin. Yufkaları 12 cm. eninde ve 35 cm. uzunluğunda kesin. 2 kaşık tereyağını eritip bu yufkalara sürün. Boş tarafına birer kaşık bademli karışımdan sürün. Muska şeklinde üçgen üçgen sarın. Tepsiye dizip 45 dakika pişirin. Soğuyunca şeker ve sudan, şerbeti hazırlayıp, biraz da limon sıkın. Çok koyu bir şerbet olunca, sıcak iken trigonların üzerine dökün. En az bir saat şurubunu çektirin ve servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Trigonal Tarifleri Bülbül Yuvası Tarifleri
 | 
 
 
 
 |