Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Mutfak Takımları > Tranş Araç Gereçleri (1 adet - 16,525 defa bakıldı)

Tranş Araç Gereçleri


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tranş Araç Gereçleri

bahçıvan teyze
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.05.2013
Mesajlar: 103
Şehir: Elazığ
Kısa URL: https://ml.md/lc100313
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2014
3,548 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006


Tranş tahtası; mümkünse tek parça halinde ve kenarları etlerin suyunun akmaması için oyuk ve masif ağaçtan yapılmış olmalıdır. Servis edileceği yemeğin özelliğine uygun değişik büyüklükte ve şekilde (oval, dikdörtgen, balık şeklinde vb) olanları mevcuttur.
Tranche bıçakları: Keskin bir bıçaktır. Sapı metal ya da başka bir malzemeden yapılmış olabilir. Genellikle kesilen etlerin büyüklüğüne göre küçük veya büyük olmak üzere iki çeşittir.Büyük parçaların kesiminde kullanılanlar uzun ve sırtı ince bıçaklar olmalıdır. Steakler, kümes hayvanları için ise daha küçük (kısa) kalın sırtlı bir bıçak kullanılır.
Tranş çatalları: Tranş bıçağı ile birlikte kullanılan iki parmaklı bir çataldır.Tranche bıçağı gibi bunun da iki çeşidi vardır. Düz parmaklı olanlar kümes hayvanları tranşında, kavisli parmaklı olanlar ise büyük parça etlerin ve steaklerin kesiminde kullanılır.
Balık Tranş Takımı (Balık Bıçağı Balık Çatalı) Büyük boy balık çatalı ve bıçağıdır. Balık bıçağı palet şeklinde ve ucu sivri olur. Bunda amaç balığın derisini yüzmek ve kılçıklarını kolayca ayıklamak içindir. Tranş edilen balık parçalarının tabağa kolayca konulabilmesi için balık küreği de kullanılır.(Bunların olmadığı yerde orta boy balık takımı veya büyük çatal ve kaşık da kullanılabilir.)
Masa Reşoları: Tranş için masaya getirilen yiyecekleri ve garnitürlerini sıcak tutmak amacıyla kullanılan; elektrikli, gazlı, jelli ve sıvı yakıtlı sıcak tutuculardır.
Maşalar: (Servis Maşası) Kesilip porsiyonlanan yemeklerin konuklara servis edilmesi amacıyla kullanılan büyük boy kaşık ve çataldan oluşur.
Peçeteler: Kesip-porsiyonlama işleminin kolay yapılabilmesi için, kuzu budu ve istakoz gibi yiyeceklerin tutulması amacıyla kullanılan servis peçetesidir. Temiz olmasına ayrıca dikkat edilmelidir.
Sosiyerler: Çeşitli yiyeceklerle birlikte servis edilecek sosların ve sıcak tereyağı servisinde kullanılan kaplardır. Porselen veya metal olabilirler. Sosiyerin bir tarafı kulplu diğer tarafı sosun akabileceği şekilde olur. Bazı modellerin alt tabağı ve sosiyer tek parça halindedir. Alt tabağı olmayan modeller mutlaka bir alt tabak ile kullanılmalıdır.
Sos Kepçesi: Sos kepçesi veya sos kaşığı sosiyerin tamamlayıcısıdır. Servis edilecek sosa ve misafirin sayısına göre çeşitli boyları vardır. Porselen veya metal olabilirler.
Servis Tabakları: Servis edilecekleri yemeklerin özelliklerine göre şekilleri, boyutları ve özellikleri farklı olur.






Tranş Araç Gereçleri Tarifleri Mutfak Takımları



(1 adet Tranş Araç Gereçleri 16,525 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort