1 kg. trança balığı
 
1 kahve fincanı zeytinyağı
 
1 diş sarımsak
 
2-3 adet defne yaprağı
 
1 adet limon
 
4-5 dal maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Balığın pullarını kazıyıp yüzgeç ve solungaçlarını çıkardıktan sonra yıkayın. 4 santimetre küplük iri parçalar halinde doğrayın. Çukur bir kaba limon suyu, kıyılmış sarımsak, ince kıyılmış maydanoz, zeytinyağı, tuz, karabiber ve defne yapraklarıyla hazırlanmış salamurada 2-3 saat dinlendirin.
 
Daha sonra balık dilimlerini şişlere takıp (ya da ızgaraya dizip) her iki tarafını çevirmek suretiyle pişirin. Yeşil roka yapraklan, limon dilimleri ve limon-zeytinyağı karışımıyla servis yapın.
  
 |