| 
 | 
| Tozmankara (Mudurnu Bolu) | 
|  | amele Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 31.08.2016
 Mesajlar: 38
 Şehir: Kastamonu
 | Kısa URL: https://ml.md/lc139975 Gönderme Tarihi: 23.Oca.2019
 694 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Abant İzzet Baysal Üniversitesi
 Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi
 
 1 su bardağı un
 1 su bardağı pekmez
 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
 2 yemek kaşığı tereyağı
 
 Un tereyağı ile birlikte kavrulur. Pekmez ayrı bir yerde kaynatılır ve kavrulan unun üzerine ilave edilir.
 Daha sonra ocaktan alınır ve içine cevizler eklenir. Soğuduktan sonra elle yoğurulur ve istenilen şekillere getirilerek servis edilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |