https://www.sagliklitavuk.org
 
 
Tavuk göğsü
 
Birkaç dilim pastırma
 
Kaşar peyniri
 
Parmesan peyniri
 
Taze fesleğen
 
Panelemek için un
 
Yumurta
 
Toz sucuk ve galeta unu
 
Zeytinyağı
 
Karabiber
 
Toz kırmızı biber
 
Kekik
 
1 diş sarımsak
 
 
Tavuk göğüsten filetolar çıkartın ve streç içine koyarak, et döveceğiyle zedelemeden inceltin.
 
İç harcı için parmesan ve kaşar peyniri ile bir diş sarımsağı rendeleyerek karıştırın.
 
Taze fesleğen yapraklarını ince şekilde kıyın, biraz zeytinyağı ve baharatlarla birlikte harca karıştırın.
 
İncelttiğimiz tavuk filetolarının birinin üzerini kapatacak şekilde pastırma dizin, üzerine peynirli harcınızdan yayın, üzerini de ikinci fileto ile kapatarak, harç taşmayacak şekilde bastırın.
 
Hazırlamış olduğunuz şnitzel dolmalarını önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, sonra da toz sucuk ve galeta unu ile hazırladığınız pane harcına bulayarak kızgın yağda kızartın ve servis yapın.
 
 
 
  
 |