| 
 | 
| Toygarlı Çorbası (Mengen Bolu) | 
|  | tariflerim Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 14.12.2018
 Mesajlar: 25
 Şehir: Bursa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc139097 Gönderme Tarihi: 15.Arl.2018
 779 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Abant İzzet Baysal Üniversitesi
 Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi
 
 4 bardak su
 4 çorba kaşığı pirinç
 1 tutam tuz
 Terbiyesi için:
 1 bardak yoğurt
 3 çorba kaşığı un
 1 yumurta sarısı
 Sosu için:
 4 kaşık tereyağı
 1 kaşık kuru nane
 
 Suyu kaynatın ve içine pirinci eklenir. Tuz eklenir ve pirinçler şişene kadar kaynatılır.
 Terbiye malzemesi bir kapta tahta kaşık ile karıştırılır ve çorbaya katılarak koyulaştırılır.
 3-4 dakika daha kaynayan çorba ocaktan alınır. Tereyağı tavada köpürtülür ve nane ilave edilir.
 Hazırlanan tereyağı ve nane sosu çorbanın üzerine dökülür ve şekli bozulmadan servis edilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |