12 dilim tost ekmeği
3 çorba kaşığı Orkide margarin
1 demet maydanoz
1 demet taze soğan
2 adet sivri biber
10 adet mantar
Tuz
Karabiber
Beşamel sos için:
3 çorba kaşığı un
2,5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı margarin
Bir fiske muskat, tuz, karabiber
Rendelenmiş kaşar peyniri
Ekmeklerin üzerine margarini sürelim ve 6 dilimini tepsinin tabanına yayalım. Maydanoz, soğan, mantar ve sivri biberi robottan geçirelim. Tuz ve karabiber ile ekmeklerin üzerine yayalım. Bu arada beşamel sosu hazırlayalım. Bunun için, margarinde unu kavuralım. Sütü ilave ederek, boza kıvamı alana dek karıştıralım. Tencereyi ocaktan alıp, karabiber, tuz ve rendelenmiş muskatı ekleyelim. Ekmeklerin üzerini beşamel sosun yarısı ile kaplayalım. Sosun da üzerine kalan ekmekleri dizelim. Tekrar beşamel sosla kapatalım. Buzdolabında 1-2 saat bekletelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fuında, üzerleri kızarana dek pişirelmı. Üzerine sıcakken rendelenmiş kaşar peyniri serpip, servis yapalım.
|