Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Carpaccio Tarifleri > Torta di Riso (1 adet - 121 defa bakıldı)

Torta di Riso


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Biscotti Tarifleri
Bruschetta Tarifleri
Carpaccio Tarifleri
Crostini Tarifleri
Fettucini Tarifleri
Focaccia Tarifleri
Frittata Tarifleri
Gnocchi Tarifleri
Granita Tarifleri
Linguine Tarifleri
Panna Cotta Tarifleri
Papardelle Tarifleri
Penne Tarifleri
Polenta Tarifleri
Ravioli Tarifleri
Risotto Tarifleri
Tagliatelle Tarifleri
Tortellini Tarifleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Torta di Riso

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179609
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2024
383 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

8 su bardağı süt
2 su bardağı baldo pirinç
1,5 su bardağı toz şeker
1 adet çubuk tarçın
2 paket vanilin
1/4 çay kaşığı tuz
1 adet portakalın kabuğu (rendelenmiş)
3 yemek kaşığı kuru üzüm
5 adet yumurta
1 yemek kaşığı pudra şekeri

Derin, büyük bir tencerede süt, pirinç, şeker ve çubuk tarçını orta ateşte pirinçler yumuşayıp sütü çekene kadar pişirin.
Karışımı ocaktan alın içine vanilin, tuz, portakal kabuğu rendesi ve üzümleri ekleyip karıştırın. Çubuk tarçını çıkartın.
Karışımı soğuması için başka bir kaba alabilir ve oda sıcaklığında yarım saat bekletebilirsiniz.
Yumurtaların sarısını ve beyazını ayrı kaplara ayırın.
Yumurta sarılarını derin ve büyük bir kapta çırpın.
İçine soğumaya bıraktığınız pirinçli karışımı azar azar ekleyip iyice yedirin.
Yumurta beyazlarını bir çimdik tuz ekleyip köpürtün.
Bu işleme yumurta beyazları kabarıp sert bir form alana kadar devam edin.
Yumurta beyazının üçte birini pirinçli karışıma ekleyip iyice karıştırın.
Kalan yumurta beyazlarını da iki seferde spatula ile hafif havalandırarak ekleyin.
24 santimetrelik kelepçeli kalıbın altına ve kenarlarına yağlı kağıt serin.
Karışımı kalıba dökün ve uzun bir kürdanı içinde nazikçe gezdirin böylelikle topaklanmış pirinçler varsa ayrılacaktır.
Keki 180 derece ısıtılmış fanlı fırında 30 dakika pişirin, sonrasında sıcaklığı 150 dereceye indirip 15 dakika daha pişirin.
Fırından çıkan keki kalıptan çıkarmadan 30 dakika dinlendirin.
Kalıbın kelepçesini açın, etrafındaki kağıtları nazikçe soyun, üzerine pudra şekeri eleyip servis edin.

Not: Dilerseniz ılık, oda sıcaklığında ya da soğuk olarak da servis edebilirsiniz.







Torta di Riso Tarifleri Carpaccio Tarifleri



(1 adet Torta di Riso 121 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort