Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Burdur Yemekleri > Torik (Karataş Adana) (1 adet - 4,630 defa bakıldı)

Torik (Karataş Adana)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Torik (Karataş Adana)

kıvılcım özgün
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.12.2018
Mesajlar: 21
Şehir: Burdur
Kısa URL: https://ml.md/lc139237
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2018
595 defa indirildi / yazdırıldı




Duygu Özcan

1 kg Torik balığı
1 baş sarımsak
Yarım kg kuyruk yağı
Karabiber
Kimyon
Pul biber
Kekik
Tuz

Kuş başı mangal için ; kuş başı doğranır ve bol kanlı bir balık olduğu için kanı gidene kadar bol su ile yıkanır. Üzerine baharatlar ve sarımsak eklenir. 1 gün dolapta üzeri streçlenerek bekletilir. Daha sonra şişlere kuşbaşı torik ve kuyruk yağı sırayla dizilerek pişirilir.
Kıyma mangal için; İyice kanı alınan Torik iyice kıyılır ve kıyılan kuyruk yağı ile karıştırılır. İçine baharatlar ve sarımsak eklenir ve 1 gün streçlenerek dolapta dinlendirilir. Ve köfte şekli verilerek mangalda pişirilir.
Tüm salata çeşitleri yanında servis edilebilir.

Not: Halk arasında Palamut’un büyüğü olarak bilinir. Ve kızartması yapılır. Fakat Karataş’ta hem kıyma hem de kuşbaşı şeklinde mangalı yapılmaktadır. Eti kırmızıdır ve kuyruk yağı ile harmanlanıp pişirildiğinde koyun etinden hiçbir farkı yoktur. Piştikten sonra balık kokusu yoktur.






Torik (Karataş Adana) Tarifleri Burdur Yemekleri



(1 adet Torik (Karataş Adana) 4,630 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort