|
|
Tori No Takikomi Gohan |
 |
zeytin ağacı
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.04.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc124350
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2017
1,010 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.asyagurme.com
2 Su Bardağı Kısa Taneli Pirinç
3 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Balık Tozu (Hon-Dashi)
100 Gram Tavuk Göğüs, Kuşbaşı doğranmış
1 Adet Havuç, Rendelenmiş
1 Yemek Kaşığı Soya Sosu
2 Çay Kaşığı Soya Sosu, Tavuğu marine etmek için
Pirinci iyice yıkayın ve süzün. Bir pilav tenceresinde, yıkadığınız pirinci 3 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı balık tozu ile birlikte 30 dakika boyunca bekletin. Beklerken kuşbaşı doğranmış tavukları da 2 çay kaşığı soya sosunda marine edin.
Pirinci pişirmeye başlamadan hemen önce tencereye 1 yemek kaşığı soya sosunu ilave edin ve karıştırın. Marine edilmiş tavukları ve rendelenmiş havuçları pirincin üzerine yerleştirin. Pilav tenceresinin kapağını kapatın ve yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve kısık ateşte 12-15 dakika boyunca pişirin. Ardından ocağın altını kapatın ve tencerenin kapağını açmadan pilavi 10-15 dakika dinlenmeye bırakın.

|
|
Tori No Takikomi Gohan Tarifleri Tempura Tarifleri
|
|