| 
 
 https://esenler.bel.tr/
 
 1 adet bayat ekmek
 1 su bardağı nohut
 2 adet patates
 1/2 çay bardağı tahin
 1 tatlı kaşığı toz şeker
 1 çay kaşığı tarçın
 1 tatlı kaşığı tuz
 İç Harcı İçin:
 2 adet soğan
 2 çorba kaşığı kuş üzümü
 2 çorba kaşığı çam fıstığı
 1 tatlı kaşığı tarçın
 1 tatlı kaşığı şeker
 1 su bardağı tahin
 1 tatlı kaşığı limon suyu (üstüne)
 1 çorba kaşığı zeytinyağı (üstüne)
 
 Bayat ekmeği rondodan geçirin. Nohutu bir gün önceden ıslatın. Rondodan geçirin. Patatesi haşlayarak püre yapın. Karıştırma kabına, ekmek ufağı, nohut püresi ve patates püresini alın. 1/2 çay bardağı tahini, tuzu ekleyip yoğurun. Soğanı piyazlık keserek kısık ateşte karamelize edin. Kuş üzümünü, çam fıstığını, tarçını, şekeri ve tahini ekleyip, karıştırın. 20×20 ebatında streç hazırlayarak nohutlu püreyi üzerine yayın. Soğanlı karışımdan alıp elinizde top yapın. Topları içine koyup, streci bohça gibi katlayın. 1 gün buzdolabında bekleterek dinlendirin. Çıkarınca dört eşit parçaya bölüp üzerine limon suyu ve zeytinyağı gezdirin. Süsleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 |