|
|
Topalak Yemeği |
|
miraç eroğlu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.12.2012
Mesajlar: 121 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc84609
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2012
2,404 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı ince bulgur
1 çay bardağı yarma tozu
1 su bardağı et suyu
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı haşlanmş nohut
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sumak ekşisi
1 çorba kaşığı nane
Tuz
Su
Ortaboy cam bir kase içine ince bulguru alıyn, üzerine toz yarmayı ilave edin. Üzerini bir parmak geçecek şekilde kaynar su döküp streç filmle kapatarak demlenmek üzere beş dakika bırakın. Demlendikten sonra üzerini açıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra güzelce yoğurun. Eğer kıvamı kuru ise az az su ekleyerek hamur haline getirin. Misket büyüklüğünde köfteler yuvarlayıp unlanmış tabağa alın. Sıra geldi yemeğin sosunu hazırlamaya. Bir tencerede tereyağını erittikten sonra kabuğu soyulmuş ince doğranmış sarımsağı ekleyin. Bir iki kez çevirdikten sonra domates salçasını, biber salçasını, naneyi koyup 1-2 dakika kavurun. Et suyunu ve sıcak suyu döküp kaynamaya bırakın ve içine topları atıp 20 dakika kadar pişirip servis yapın.
|
|
Topalak Yemeği Tarifleri Keşkek Tarifleri
|
|