|
|
Topalak Çorbası |
|
çizik plak
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.10.2012
Mesajlar: 22 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc81832
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2012
1,558 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yemek kaşığı Sana Klasik
1 Su Bardağı un
1 Tatlı Kaşığı tuz, karabiber ve nane
1 Su Bardağı Islanmış nohut
4 Su Bardağı et veya tavuk suyu
500 gr ince bulgur
1 Yemek kaşığı salça
Öncelikle yoğurma kabına bulguru alıp içine un ve tuzu ekleyip iyice yoğuruyoruz (su ilave edilerek). Güzelce yoğurulan bulgurdan bilye büyüklüğünde koparılıp yuvarlanır bu işlem bulgur bitene dek devam edilir. Bir tencere içinde ayırdığımız yağı yakarak üzerine et suyu ilave edilir ve kaynayan suya bulgurlu bilyeleri atılarak içine tuz, karabiber, nohut ve pişmeye yakın nane de ilave edilir.
|
|
Topalak Çorbası Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|