1 kutu Dardanel Ton (160 g.)
200 g. patates
1 adet kuru soğan
4 sap maydanoz
1 adet domates
1/2 demet taze soğan
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1/2 tatlı kaşığı kuru nane
10 adet siyah zeytin
45 ml. zeytinyağı
1 adet limon
Tuz
Karabiber
Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve irice doğrayın. Soğanı soyup yarım ay şeklinde ince doğrayın.
Soğanları ve haşlanmış patatesleri derin bir kapta karıştırın. Bu karışıma nane, pul biber ve siyah zeytinleri ilave edip karıştırın.
Üzerine büyük parçalar halinde süzdürdüğünüz Dardanel Ton'u koyun.
Süslemek için domates, taze soğan ve maydanozu küçük parçalar halinde doğrayın.
Tuz, karabiber, zeytinyağı ve limonla sos hazırlayarak, servis yapmadan hemen önce salatanın üstüne dökün.
|