Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Tonlu Midye Makarna (İtalya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Biscotti Tarifleri
Bruschetta Tarifleri
Carpaccio Tarifleri
Crostini Tarifleri
Fettucini Tarifleri
Focaccia Tarifleri
Frittata Tarifleri
Gnocchi Tarifleri
Granita Tarifleri
Linguine Tarifleri
Panna Cotta Tarifleri
Papardelle Tarifleri
Penne Tarifleri
Polenta Tarifleri
Ravioli Tarifleri
Risotto Tarifleri
Tagliatelle Tarifleri
Tortellini Tarifleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tonlu Midye Makarna (İtalya)

senem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.01.2009
Mesajlar: 40
Kısa URL: https://ml.md/lc32701
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2009
2,347 defa indirildi / yazdırıldı




250 g orta boy midye makarna
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 küçük soğan (ince doğranmış)
15 g (2 çorba kaşığı) un
35 cl. (1 1/2 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu
70 g (4 çorba kaşığı) krema
bir tutam hintcevizi rendesi
1 1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı beyazbiber (taze çekilmiş)
350 g konserve ton balığı
4 çorba kaşığı ufalanmış taze ekmekiçi
60 g (1 su bardağı) Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesi (taze rendelenmiş)
1/4 tatlı kaşığı kırmızıbiber
birkaç maydanoz dalı (süsleme için)

Bir tencereye 3 litre (13 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu birtaşım kaynatın. Kaynayınca tuzun 1 1/2 tatlı kaşığını serptikten sonra, makarnaları koyup, yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle yitirmemelidirler) kadar haşlayın (8 dakika geçince birini alıp, pişip pişmediğini kontrol edin).
Bu arada sosu hazırlamak için, ayçiçek yağını ateşe dayanıklı bir kaba koyup, kabı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca soğanları koyup, sürekli karıştırarak saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) pişirin. Unu katıp, sürekli karıştırarak 2 dakika pişirdikten sonra, kabı ateşten alıp, bir çatalla çırparak tavuk suyunu ve kremayı katın. Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırıp, hintcevizi rendesi, kalan 1/4 tatlı kaşığı tuz ve beyazbiberi ekleyerek, iyice karıştırın ve kabı bir kenara bırakın. Fırınınızın ızgarasını yakın.
Makarna tenceresini ateşten alıp, makarnaları bir süzgeçte süzerek, kaptaki kremalı karışıma katın. Süzülmüş ton balığını da ekleyip, karıştırdıktan sonra, kabı orta ateşe oturtup, karışımı birtaşım kaynatın. Kaynamaya başlar başlamaz ateşi kısıp, kabın üstünü örterek, karışımı 2 - 3 dakika pişirin.
Kabı ateşten alıp, ufalanmış ekmekiçi, Parmesan (ya da kaşar) peyniri ve kırmızıbiberi serperek, kabı fırın ızgarasının altına yerleştirin ve karışımı üstü altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 2 dakika) pişirin. Kabı fırından alıp, maydanoz dallarıyla süsleyerek, bekletmeden servis yapın.






Tonlu Midye Makarna (İtalya) Tarifleri Carpaccio Tarifleri



(1 adet Tonlu Midye Makarna (İtalya) 52,039 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort