| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tonguç | 
 
  | 
filozof 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.04.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc50771 
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2010 
1,700 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 yemek kaşığı şeker
 
625 gr ılık süt
 
2 çay kaşığı toz maya
 
400 gr un
 
1/2 çay kaşığı karbonat
 
 
Şekeri sütte eritip üstüne toz mayayı serpiştirin ve köpüklenene dek, 10 dakika ılık bir yerde bırakın. Un, tuz ve karbonatı bir kabın içine eleyin. Maya eriyiğinin yarısını una katıp iyice karıştırın ve sonra kalan eriyiği de katıp yumuşak bir hamur yapın. İyice çırpın. Üstüne nemli bir bez örtüp, hamur iki misli büyüyene dek ılık bir yerde bırakın. Kalın bir kızartma tavasını iyice yağlayın 8 cm, çapındaki, iki tarafı açık halka biçimli kalıpları da yağlayıp, tavanın içine bir parça hamur atarak kızgınlığını kontrol edin. Tavaya koyduğunuz halka kalıpların içine ikişer kaşık hamurdan koyun 4 dakika sonra ateşi kısıp, 6 dakika daha pişirin. Halkaları çıkarıp, tonguçların diğer yüzlerini de kızartın. Sıcak olarak ve bol tereyağı sürürek servisini yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tonguç Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |