| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Ton Balıklı Tartölet Tarifleri Ülker Yemek Tarifleri
| 
 |  
| Ton Balıklı Tartölet |  
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc48840 Gönderme Tarihi: 18.Mar.2010
 2,477 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Malzeme:
 İç Malzeme için :
 2 kutu (160 gr) Kalbim Ton Balığı
 100 gr kornişon turşu
 2 çorba kaşığı Bizim Mutfak Mayonez
 1 tutam dereotu
 3 adet taze soğan
 Hamuru için :
 1,5 su bardağı Bizim Mutfak Un
 1 çorba kaşığı yoğurt
 125 gr Teremyağ
 1 adet yumurta
 
 Mutfak robotunda unu, yoğurdu ve tuzu karıştırın. Küp küp kestiğiniz soğuk Teremyağı ekleyip minik parçalar haline gelene kadar karıştırın. Yumurta sarısını ekleyin ve biraz daha karıştırın. Bir fırın kağıdının üzerine hamuru döküp yuvarlak bir top hale getirin. Üzerine bastırarak biraz düzledikten sonra paketleyip hava geçirmeyen bir buzdolabı poşetine koyun ve buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru merdane yardımıyla açın. Hamurdan küçük parçalar koparıp tart kalıplarına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pişirin. Ton balıklarını çatal yardımıyla ezin. Kornişonları ve taze soğanı da küçük küçük doğrayarak içine ekleyin. Mayonezi katın. Malzemeyi kaşık yardımıyla pişen tartoletlerin içine yerleştirin. Üzerlerini dereotuyla süsleyerek servis yapın.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |