14 adet Körpe marul yaprakları
 
14 adet mini boş sandviç
 
6 çorba kaşığı mayonez
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
15 adet kornişon turşu
 
10 dal taze kekik
 
1 çorba kaşığı haşhaş tohumu
 
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
 
4-5 tur taze çekilmiş karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 kutu ton balığı
 
1 adet kırmızı soğan
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
 
6 çorba kaşığı mayoneze, küp küp doğranmış 15 adet kornişon turşu ekleyip karıştırın. 10 dal kekiği de yeşil rengini verebilmesi için havanda döverek mayoneze ekleyin. Son olarak 3 çorba kaşığı yoğurt, 4-5 tur çekilmiş karabiber, 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu ve acı sevenler için 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biberi de ilave edin ve tüm malzemeleri tatları birbiri geçsin diye iyice karıştırın. Sandviçler için ideal sosunuz hazır.
 
Kırmızı soğanı halka halka doğrayıp, tavada 1 çorba kaşığı tereyağında karamelize olana dek ara ara karıştırıp, pişirin.
 
Sandviçler için sos tarifini yarı oranında hazırlayıp, içine 1 kutu ton balığını süzerek ekleyin ve iyice karıştırın.
 
Önce ekmeği ikiye bölün. İçine bolca ton balıklı sostan koyun üzerine de soğanları ve marulu yerleştirin, servise hazır.
 
 
 
  
 |