3 yufka
 
1 kase konserve mısır
 
1 kase kırmızı biber
 
1 demet yeşil soğan
 
1 kutu ton balığı
 
1 tutam maydanoz
 
Sosu için:
 
1 yumurta
 
1 çay b.sıvıyağ
 
1 su b.süt
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pulbiber
 
Üzeri için:
 
Susam veya çörekotu
 
 
Yumurta, süt ve yağı bir kapta çırpıyoruz,biraz tuz ekliyoruz. Yufkayı tepsinin altına seriyoruz. Serdiğimiz yufkanın üzerine sütlü karışımdan döküp sürüyoruz ve ıslatıyoruz. Üzerine yufkayı parçalayarak sütlü karışıma daldırıp koyuyoruz. Diğer tarafta mısır, ton balığı, taze soğanı,krmızı biberi,ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, sarımsak ekliyoruz. Yufkaların üzerine iç malzemeyi eşit miktarda döküp yayıyoruz. Sonra yine yufkaları parçalayıp sütlü karışıma daldırıp çıkarıp malzemenin üstünü örtüyoruz. En üste parçalanmamış yufkayı koyup en üste yine sıvı malzemeyi sürüp susam döküp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına sürüyoruz. Üstü kızarana dek pişiriyoruz.
 
 
 
  
 |